Lysfylt tilbygg med åpen planløsning

I starten av 2022 initierte vi konseptarbeidet for en utvidelse av en tomannsbolig. Hovedmålet var å skape et bosted som muliggjør samboende av flere generasjoner under ett tak. Vår visjon var å skape et harmonisk miljø der familiemedlemmer kan leve nært hverandre, samtidig som deres individuelle privatliv og komfort forblir intakt.

OH5B

Hvor

Trondheim

Når

2021 – 2024

areal

80 (areal)

pris

2.600.000,- (NOK)

Samarbeid

/

Lyste og positive

rom inviterer til å tilbringe hele dagen i huset. Hele tilbygget er konseptualisert som en sammenhengende sekvens av åpne rom, som fanger inn den livlige atmosfæren skapt av dagslyset gjennom hele dagen.

OH5b Snittskisse

I sokkelen

har vi modernisert og oppgradert det eksisterende kjøkkenet, som nå åpner seg mot en koselig stue i første etasje. En åpen trapp med et toetasjes høyt vindu slipper inn kveldssolen, og i andre etasje åpner det seg et romslig område som strekker seg helt opp til mønet. Dette området fungerer også som en fleksibel arbeidsplass. Det eneste lukkede rommet i tilbygget er et tilbaketrukket soverom. Over soverommet finner du en hems med et stort takvindu som gir en fantastisk utsikt mot himmelen. Dette rommet, plassert i enden av romsekvensen, skaper en følelse av ro og fred, samtidig som det gir en oversikt over det indre romforløpet. Det er stedet der vår kunde kan samle tankene og utleve kreativiteten.

Illustrasjon interiør
Byggeplass med tegninge

Under byggeprosessen

opprettholdt vi en nært samarbeid med både byggherren og Byggmester Hofstad. Denne tette dialogen var avgjørende for å tilpasse og utvikle både detaljer og materialvalg for tilbygget.

Vi besluttet å levere hele bygget som “Pre Cut” for å sikre en kortere byggetid på et område med begrenset riggplass. Denne byggemetoden krever høy presisjon, og vi prioriterte nøye målinger for å sikre nøyaktigheten til de eksisterende konstruksjonene.

 

 

Hems med overlys
Harald Hårfagresgate

Vår kunde

hadde klare visjoner for sitt hjem, med et ønske om et enkelt fargespekter begrenset til svart og hvitt, og de sterke kontrastene som dette medfører. Vi var glade for å bistå ved å finne passende materialer og produkter, som parkett og flis, som harmoniserte perfekt med denne visjonen.

Fasaden er elegant kledd med stående paneler som har dobbelfals og synlig innfesting, levert av Talgo og taket er dekket med naturanodiserte sinusplater i aluminium, som gir et moderne og holdbart preg til hele huset.

Målet vårt var et prosjektet med en enkel form for den nye delen, nøye tilpasset for å integrere seg harmonisk med resten av huset. Samtidig var det viktig for oss at den nye delen hadde sin egen karakter og tolket eksisterende elementer på en ny måte. Et eksempel på dette er ringmuren, som også er et markant element i 1. etasje og som vi har integrert på en ny måte for å gi den nye delen et særpreg.

 

 

 

Tilbygg med stående panel og en lys inngangsparti
Hus fra vest
tilbygg med mørk stående panel.

Har du lyst til å jobbe med meg?

Jeg er spent på dine planer og gleder meg til å bidra med gode faglige råd.

Espace Arkitektur og byrom
Dipl.-Ing Arch MNAL Olivier Hérail
www.espace-arkitektur.no
olivier[at]espace-arkitektur.no
+47 48 950 620