Block Watne 2.0 – en oppgradering

Rundt påske i 2021 tok kunden kontakt med oss. Byggherret ønsket å se på hvordan vi kunne oppgradere et Block Watne W135 fra 1980-tallet. Prosjektet inkluderer et nytt, overdekket inngangsparti og en fullstendig oppgradert kjeller, komplett med et luksuriøst spaområde. 

Ny vindfang

Hvor

Trondheim

Når

2021 – 2022

areal

80 (areal)

pris

2.600.000,- (NOK)

Samarbeid

/

80-tall sjarm

Utgangspunkte for vår prosjekt var et Block Watne BLOCK 126 S Hus. Block Watne representerer innovasjon innen ferdighusproduksjon på 1980-tallet. Med moderne design, varierte størrelser og tilpasningsmuligheter, tilfredsstilte disse husene norske familiers behov. Standardiserte materialer og byggeteknikker sikret kvalitet og kostnadseffektivitet. Deres pålitelige isolasjonsegenskaper og enkel installasjon av moderne bekvemmeligheter gjorde dem populære blant norske husholdninger.

Lyste og positive

I løpet av prosessen har vi identifisert to viktige kjerneområder for huset. Alle hovedfunksjonene er plassert i 1. etasje, som ligger over en full kjeller. Imidlertid mangler huset et inngangsparti/vindfang som er egnet for en barnefamilie, samt en sekundær inngang som passer for en aktiv familie. Det er også behov for mer tilgjengelig lagringsplass, både innendørs og utendørs.

For å imøtekomme disse behovene, har vi implementert følgende endringer: Et nytt inngangsparti som utvider vindfanget for å bedre imøtekomme gjester og håndtere familiens daglige rutiner. I tillegg er det etablert en utvendig sykkelbod og en sideinngang til kjelleren med direkte adkomst til vaskerommet og en ny garderobe. Videre har vi opprettet praktiske lagringsområder med plass til oppbevaring, fryser og vinskap.

Kontor og gjesterom er nå plassert i kjelleren, sammen med en kjellerstue som gir ungdommene mulighet til å trekke seg tilbake. Dessuten har familien fått et ekstra bad med sauna for å øke komforten og trivselen i hjemmet.

Ny vindfang
Rød Hus med minimalistisk vindfang
Sauna med varmebehandlet treverk

Fra plan til virkelighet

I samarbeid med byggherren utarbeidet vi et grundig anbudsgrunnlag som ble distribuert til noen få nøye utvalgte byggmestre og entreprenører.

Valget falt til slutt på Timberbygg AS. I partnerskap med Timberbygg AS tilpasset vi løsninger og detaljer for gjennomføringen av prosjektet. Med deres ekspertise sikret vi også slanke bærekonstruksjoner og solide bygningsfysiske detaljer for kjelleren.

Gjennom hele byggeprosessen opprettholdt vi tett dialog med både byggherren og byggmesteren for å tilpasse og optimalisere løsningene i tråd med den eksisterende situasjonen. Bygget ble ferdigstilt som planlagt innen den tidsrammen vi hadde satt, til stor tilfredshet for kunden.

 

Badekar
Sauna
Overdekt inngangsparti

Har du lyst til å jobbe med meg?

Jeg er spent på dine planer og gleder meg til å bidra med gode faglige råd.

Espace Arkitektur og byrom
Dipl.-Ing Arch MNAL Olivier Hérail
www.espace-arkitektur.no
olivier[at]espace-arkitektur.no
+47 48 950 620