Små inngrep, stor virkning

Er du litt småirritabel i hverdagene, og har du inntrykk av at du aldri får orden i gangen? Det er ikke uvanlig at man sliter med lagringsplass i hjemmet sitt, spesielt når man har småbarn. Hus trenger plasseffektive løsninger,  men før man vurderer å flytte fordi huset virker håpløst eller for lite, er det mulig å undersøke om huset kan tilpasses.

Kanskje man kan bruke plassen litt bedre med rett valg av møblering eller kanskje kan man justere planløsningen noe.

Planløsning før

Kaotisk utgangspunkt

I dette tilfellet sliter en småbarnsfamilie med en trangt og klaustrofobisk gang og et dårlig organisert kjøkken i en 4-manns bolig fra tidlig 1900. Huset har sjel og er fint, men gangen har knapt nok plass til klær og dørene står i vei for hverandre. I tillegg er kjøkkenet lite praktisk og måten man kommer inn til kjøkken og stue er kronglete. Kjøkkenbenken er stor men fragmentert og upraktisk.

Planløsning etter

Løsningen

Et kompakt hus trenger plasseffektive løsninger. For at huset skal fungere bedre, må gangen blir mer effektivt og noe større, adkomst til kjøkken og stue må endres og kjøkken må organiseres bedre.

Gang

I gangen fjernes en vegg og veggen mot kjøkken flyttes slik at det blir god plass til et innbygd garderobeskap. Det lille garderobeskapet i enden av gangen fjernes, slik at adkomst til stue og kjøkken har plass her.

Kjøkken

Døra mellom stue og kjøkken erstattes med en skyvedør og flyttes slik at det er mer plass for arbeidsbenken i kjøkken. Kjøkkenet var romslig fra før, slik at det er mulig å utvide dybden på arbeidsbenken fra 60 cm til 80 cm mot fasaden. En dypere arbeidsbenk øker komfort ved matlaging. I forlenging av arbeidsbenken etableres en hyggelig sittebenk med ekstra lagring under.

Løsningen gjør hverdagen litt enklere og gir ekstra rom for lagring.

skisse kjøkken

Har du lyst til å jobbe med meg?

Jeg er spent på dine planer og gleder meg til å bidra med gode faglige råd.

Espace Arkitektur og byrom
Dipl.-Ing Arch MNAL Olivier Hérail
www.espace-arkitektur.no
olivier[at]espace-arkitektur.no
+47 48 950 620